Möt Rolf Munke – coach på Twiik

Möt Rolf Munke coach på Twiik

Dags att lära känna Rolf Munke – svensk mästare i spjutkastning i veteranklass som bytte bana i livet vid 50! 💥 Rolf är ett riktigt energiknippe och hjälper sina kunder att komma igång med en hälsosam livsstilsförändring med fokus på långsiktighet. Lär känna honom bättre här! 

Hej Rolf, berätta lite om din bakgrund! Vem är du?

Uppväxt på landet med lycklig barndom som präglat vem jag är än idag. Söker och tränar på enkelhet, tillit och acceptans i min vardag. Mitt yrkesliv delar jag mellan att coacha i träning och hälsa samt att coacha arbetssökande. Jag tycker om att utmana mig själv och med åren har jag cyklat till Paris, deltagit i Vansbro simning, sprungit marathon och blivit svensk mästare i spjutkastning för veteraner 60+. Nästa stora mål är pilgrimsvandring på 80 mil – ”Santiago de Compostela”. 

Hur kommer det sig att du valde att arbeta med träning och hälsa?

För 15 år sedan vid 50 stod jag vid ett vägskäl i arbetslivet. Kände att jag behövde hitta mer glädje och meningsfullhet och tänka mindre på karriär och pengar. 

Människor i min närhet har alltid sett mig som en hälsomänniska och bett om råd och tips. Så jag gjorde slag i saken, en helomvändning och utbildade mig inom kost och träning. På den vägen vandrar jag fortfarande med tacksamhet och ödmjukhet. 

Vilket är ditt bästa träningstips?

Att sätta riktning i stället för att sätta mål i siffror. Riktning kan du hålla i vad som än händer. Skapa din riktning, dina nya träningsvanor, med hjälp av små ansträngningar. Vanor bygger disciplin och med disciplin är det lättare att över tid öka ansträngningen. Genom att starta i det lilla behöver du inte vänta till nyår eller efter sommaren för att sätta igång. Du kan börja redan idag.

Skapa din riktning, dina nya träningsvanor, med hjälp av små ansträngningar.

Vad gillar du med Twiik?

Det är användarvänligt för både kund och coach. Det är också enkelt! Jag producerar program, pt-paket och kan lägga all tid på att coacha klienter medan Twiik sköter resten som kundfakturering, uppdateringar och teknisk support. Jag behöver bara fakturera en gång i månaden till Twiik som har räknat ut min coachersättning. 

Vad kan man förvänta sig att få ta del av på din kanal?

Färdiga program, framförallt inom viktminskning, med olika koncept och metoder. Jag erbjuder individuella PT paket till två kundgrupper: 

  • Kvinnor och män som vill gå ner i vikt. 
  • Män i karriären som behöver växla livsstil och tänka mer på sin hälsa.    Ta del av Rolfs produkter på hans kanal och missa inte att följa honom på Instagram – @rolfmunkept

Twiik