Möt Anna – Head of Marketing på Twiik

Möt Anna Head of Marketing på Twiik

Anna Odehammar jobbar som Head of Marketing på Twiik sedan september 2021. I den här artikeln får du lära känna henne lite bättre!

Hej Anna, berätta kort om dig själv och din bakgrund!

Jag heter Anna, är 33 år och kommer ursprungligen från Karlskrona. Jag bor i Malmö med min hund Doris och vi älskar båda att ta långa promenader i skogen. För mig är naturen väldigt viktigt och drömmen framåt är att köpa ett litet torp på landet där jag kan odla och ha mitt egna lilla zoo. 🐑🐓🐈🐕

Berätta om din roll och vad du gör här på Twiik!

Jag jobbar som Head of Marketing här på Twiik och är således ansvarig för marknadsföringen. Det innebär att jag ser över allt från SEO till sociala medier och profilmaterial. Det är ett varierande arbete vilket jag verkligen uppskattar. Att verka i FitTech-branschen är dessutom väldigt roligt och intressant då det finns en enorm framtidspotential. Jag är övertygad om att den skjuts vi fått i vårt digitala liv under Coronan kommer fortsätta utvecklas i samma takt även efter att samhället öppnat upp. Dessutom har hälsa och träning en stor påverkan när det kommer till människors fysiska och psykiska hälsa, något jag gärna vill vara med att bidra till att förbättra.

Hur kommer det sig att du valt att jobba med just ditt område?

Efter gymnasiet där jag läste natur (på pappas inrådan) ville jag inte bli ingenjör eller läkare utan valde istället att söka mig till en lite mer kreativ bransch. Jag började med att läsa en kandidat i kommunikation och PR vid Stockholms Universitet och därefter blev det en yrkesexamen i Digital Media på Hyper Island. Sedan examen 2013 har jag jobbat i en rad olika roller och bolag. Jag har erfarenhet av både traditionell och digital marknadsföring men min kärlek ligger i det digitala. Att jobba med marknadsföring och kommunikation är utmanande i en tid då vi lever i ett så brusigt medielandskap – men det gör det också intressant. Jag drivs av att ha möjligheten att skapa ett värde för människor. Twiik bidrar till att främja folkhälsan och det känns toppen om jag kan få vara med och hjälpa människor att upptäcka hur enkelt det är att komma igång med träningen.

Vilken träningsform är din favorit och varför?

Jag är en sucker för yoga. Dels är det en krävande fysisk praktik, men att man också får utmana sinnet när man utövar yoga gör det optimalt för mig. Jag är en person som funderar ganska mycket och ibland vill man bara ha lite lugn och ro i huvudet. Det ger yogan mig. När jag är på mattan är jag i nuet och tänker bara på vad jag gör just i stunden. Dessutom får man tillfälle att bara sitta still och meditera som en del av träningen – alla tiders tycker jag! Förutom yogan är landsvägscykling en favorit!

Har du någon speciell talang du vill dela med dig av?

Jag tycker att jag är ganska bra på att spela näsflöjt. 🤷‍♀️

Twiik