Möt Linda – praktikant på Twiik

Möt Linda Praktikant på Twiik

I denna artikel får ni stifta närmare bekantskap med Linda Levin som gjort sin praktik hos oss på Twiik. Häng med!

 

Hej Linda, härligt att du valt att göra din praktik hos oss på Twiik! Kan du berätta lite kort om dig själv och din bakgrund?

Min bakgrund är egentligen inom en helt annan bransch men ändå går den lite hand i hand med syftet med Twiik-appen. Jag har arbetat som Certifierad Coach i många år och haft eget företag, hållit föreläsningar och kurser inom personlig utveckling, hälsa och personalhälsa. Jag bor i Åhus med min man och våra djur och har två utflugna barn.

Inom vilket område gör du din praktik och varför har du valt att utbilda dig inom just det området? Varför ville du göra din praktik på Twiik?

Min praktik är inom programmering och design. Att jag hamnade just på Twiik var egentligen ett resultat av att vi befinner oss i en tid då det var svårt att få LiA-plats på företag där det fanns en handledare på plats några dagar i veckan. 

Jag sökte LiA-praktik inom Swift eftersom målet var att bli iOS-utvecklare från början. Men pga restriktionerna så valde jag att utbredda området till Frontend och React Native och önskade främst sitta på ett företag där det fanns en handledare tillgänglig. 

Det fanns på Twiik och jag är glad att jag fick den här möjligheten även om det för min del innebar att jag mer eller mindre började om från noll igen med helt nytt språk och massa nytt att lära mig.

Jag började studera programmering på Malmö Yrkeshögskola hösten 2020, Intresset för det digitala har alltid funnits då jag mer eller mindre tvingats in i det från början som egen företagare. Jag skapade tidigt mina egna hemsidor med hjälp av WordPress och allehanda plugins. 

Jag är glad att jag fick den här möjligheten även om det för min del innebar att jag mer eller mindre började om från noll igen med helt nytt språk och massa nytt att lära mig.

Under en tid för några år sedan hjälpte jag min make i hans företag med sociala medier, branding, hemsidor och onboarda personal och märkte att jag gillade den kombinationen med både coaching och det digitala. Design har jag alltid haft med mig som intresse, så att slå samman det kreativa form/färg med användarvänlighet som kommer ur intresset för det psykologiska ihop med att få skapa appar kändes spännande.

Vi får se vart resan tar sin riktning härefter, just nu har jag fullt upp med att designa och bygga klart en app till MVP som jag påbörjade under min andra del av praktiken. 

Det är ett skönt gäng jag jobbar med här på Twiik och jag trivs med friheten att kunna välja att sitta på hemmakontoret och jobba och åka ner till Malmö och sitta på kontoret med kollegor. 

Vilken träningsform är din favorit och varför?

Oj, jag har svårt att välja en favorit. Jag är periodare och gillar variation i träning. Tidigare tränade jag karate som jag har brunt bälte i, så det var favoriten under många år, dessförinnan var jag yogainstruktör och Nia-instruktör på ett gym. Numera är det mest styrketräning och padel på våren och hösten och sommaren blir det SUP-träning och vattenskidor, vintern blir det snowboard och skidor. Jag gillar träning som man kan utföra ensam eller i mindre grupp för det ger mig större frihet att träna när jag vill och har tid. 

Har du någon speciell talang du vill dela med dig av?

Vet inte om det är en talang att ha 77 944 bilder i sin iPhone (och då har jag nyligen rensat den från ca 5000 bilder), men jag skulle nog säga att min talang är att fotografera med en iPhone. Låter kanske tråkigt men jag anser att den bästa kameran är den man alltid har med sig och då får det bli mobilen. 

Jag är med andra ord en urusel kompis att ta en powerwalk med, för det finns alltid magiska ögonblick som jag vill föreviga i naturen.

Twiik