Möt Anders – VD på Twiik

Möt Anders VD på Twiik

I denna artikel får du chansen att lära känna Twiiks VD Anders Gran lite bättre. Läs vidare för att ta reda på hur hans roll ser ut och vilka dolda talanger han har!

Hej Anders, berätta kort om dig själv och din bakgrund!

Anders heter jag. 40 år, gift har två barn. Har en rätt bred bakgrund inom digitala teknologier och innovation. Med en Master i Interaction Design, Utbildning i projektledning och omvärldsbevakning och min mesta yrkeserfarenhet från digital innovation och affärsutveckling. Jag har haft förmånen att arbeta både i stora företag och vara med från början i Twiik.

Berätta om din roll och vad du gör här på Twiik!

Jag är VD och medgrundare på Twiik. I ett bolag i tillväxt har de alltid inneburit att rollen är i ständig förändring. I ett noterat bolag så tillkommer det så klart många saker kopplat till det, men i grund och botten handlar mitt jobb om att arbeta med övergripande riktning och att facilitera den processen. Hur arbetar vi, mot vilka mål och hur ser vi till att alla är med på resan?

Hur kommer det sig att du valt att jobba med just ditt område?

Min bakgrund kommer egentligen från produktstrategi och innovation. Jag drivs av förändring och har ett starkt behov av att vara med och påverka. Att se en grupp röra sig åt samma håll och skapa tydlighet ur otydlighet är något jag får mycket energi av. De sista tio åren har jag alltid arbetat kundnära och samtidigt haft stor påverkan på företagets övergripande riktning. En kombination som jag tror leder en in på denna typ av roller.

Vilken träningsform är din favorit och varför?

När det kommer till träning så är Padel det som tycks fastna bäst. Padel är socialt och samtidigt som det går att driva upp tempot rejält. Sen älskar jag skidåkning, men som skåning blir det ju någon enstaka vecka om året, så knappt det räknas.

Har du någon speciell talang du vill dela med dig av?

Oj, jag tror min stora talang är att jag är ganska kvicktänkt och lösningsorienterad. Sånt man råkade i trubbel för när man var yngre, men som man med tiden blivit bättre på att kanalisera. I lägen där det kräver att man går fort från problem till lösning är det en nyttig talang. Som så många andra talanger kräver den såklart att man omger sig med människor som har andra, kompletterande talanger. Sen har jag en dold talang för musikquiz. Jag förlorar aldrig ett musikquiz (nästan, kom tvåa i ett för 15 år sedan).

Twiik